Doğal Güneş Kremi

Aksu Vital Kudret Narı

aksupazar

MİDENİZE DOST BİR DOKUNUŞ

Kudret Narı

Vatanının doğu Hindistan olduğu tahmin edilen kudret narı Ülkemizde Akdeniz, Ege, Marmara ve Batı Karadeniz’de yetiştirilen bir bitkidir. Sonbaharda toplanan meyveler taze olarak yenildiği gibi, zeytinyağı ile karıştırılarak ya da macun şeklinde de tüketilebilir.Halk arasında asırlardır mide hastalıklarının doğal tedavisi olarak bilinen kudret narı,klinik araştırmalarla da faydalarından söz ettiriyor.

Geleneksel olarak mide rahatsızlıklarında,kesik ve yaralarda kullanılan kudret narı aynı zamanda diyabetik faydasından dolayı da kullanılmaktadır. Kudret narı yemesi bir hayli zor bir meyve olduğundan zeytinyağında bekletilerek karışım halinde, balla karıştırılarak macun formunda, kapsül formunda yadasoftjelsormunda tüketilmektedir.

Kudret Narı Meyvesinin Hikayesi

Olgunlaşan kudret narı meyvesi sabahtan akşama kadar turuncu rengini alır. Kızarmış meyveyi hemen toplamak gerekir. Meyveler temizlendikten sonra iç çekirdeği ayıklanarak zeytinyağına yatırılır. Kullandığınız zeytinyağı kaliteyi etkileyen önemli unsurlardan biri. Kaliteli bir zeytinyağı kullanımında, karışıma hiçbir koruyucu madde eklemenize gerek kalmaz. Belli bir süre zeytinyağında olgunlaştırılan kudret narı meyveleri artık mideniz için tam bir şifa haline gelir.

İsterseniz kurutulmuş meyveleri balla karıştırarak da kullanabilirsiniz, fakat unutulmaması gereken kurutma konusunda tamamen esaslara uymak. Çok sulu olan kudret narı meyveleri profesyonel bir kurutma gerektirir.

Popüler Bir Bitki Olmasının Çok Nedeni Var

Kudret narı tam bir şifa deposudur. Kalorisi çok düşüktür. Diyet lif, mineraller, vitaminler ve antioksidanlar açısından oldukça zengindir. İhtiva ettiği oleanolik asit, proteinler, glikozitler, saponinler, sabit yağlar sayesinde hücre yenileyici özelliği yüksektir. Bu özelliği ile yara ve yanık tedavisinde de başarıyla kullanılır.

Sabah akşam yemeklerden 15-20 dakika önce alacağınız kudret narı mide yanmalarınıza nasıl iyi geldiğine inanamayacaksınız.

Kan şekerinin ve kolesterolün dengelenmesinde de başarıyla kullanılmaktadır.

Kudret narı hemen hemen herkesin evine girmiş durumda. Ama tadı kullanımını biraz zorlaştırıyor. Günümüzde balla karıştırılmış macun, zeytinyağlı karışım, meyve olarak tüketiliyor. Yeni yapılan laboratuvar çalışmaları Kudret narına yeni bir bakış açısı getirdi ve Zeytinyağlı kudret narı softjelformunda üretilmeye başlandı. Konusunun ve tadının rahatsız etmediği, helal esaslara uyularak üretilen gıda takviyesi kullanıcılarına büyük kolaylık sağlıyor.

Hücre yenileyici, mide dostu ve karaciğer destekleyici olarak bildiğimiz kudret narının faydaları, araştırmalarla daha da desteklenecek gibi görünüyor.

http://www.aksuvital-pazar.com/

Merak ettiğiniz sorular

En çok sorulan soru, kullanılan sığır jelatini ile ilgili geliyor. Bildiğiniz gibi AksuVital helallik konusunda çok titiz bir firma. Softjellerimizde  kullanılan sığır jelatinin helal gıda belgesi vardır.  Güvenle tüketebilir ve tavsiye edebilirsiniz. Aynı zamanda bildiğiniz gibi ballarda da Gimdes helal gıda belgemiz vardır.

Kademeli olarak  ürünlerimize Helal belgelerini almaktayız.

  • Shiffa home gıda takviyeleri %100 doğal olup hiçbir katkı maddesi içermemektedir.
  • Ürünlerimiz doğadan alınan renk ve kokusunu korumaktadır. Kokusuna ve rengine herhangi bir müdahalede bulunmuyoruz.
  • Kapsüller ve softjeller  midede 8-10 dakika içerisinde çözünmektedir.
  • Kullanılan Ekstraktlar, ürünün içerisindeki aktif maddenin modern ayırma işlemleri ile elde edilen, bitkinin kendisine ait bileşenlerdir.
  • Ürünlerimizde yapay koku, tat ve renklendirici maddeler kullanmamaktayız.

Bu konuda merak ettiğiniz her türlü soruyu bize sorabilirsiniz.

Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Uzmanı- Kimyager

Sevil GÜLSOY

s.gulsoy@aksuvital.com.tr

 

 

 

Bir Cevap Yazın

Bir Yorum Bırakın :)

  1. Zahide* says:

    Aksu vital in bir tek bal için değil, bütün ürünlerinde güvenilir gimdes helal sertifikası almasını isteriz. Ayrıca bu linki incelemelisiniz.

    http://www.gimdes.org/bugun-helal-ve-tayyib-sartlarina-uygun-dunyanin-hicbir-yerinde-jelatin-uretilmiyor.html#more-4764

    1. Zahide* says:

      Aksu vital bize helal jelatin dünyanın hiçbir yerinde üretilmezken nerden bulup kullandığını açıklamayacak mı???

  2. dnzgzlm says:

    Mide icin kendi ailemde de tecrube ettigimiz bir sifa vesilesi kudret nari…Elhamdulillah

Like
Close
Tarif Üstü Muhabbet | Cahide Sultan
Close
%d blogcu bunu beğendi: