Doğal Güneş Kremi

Bulgur Köfteli Tavuk Yahnisi

yahni1

(Rasûlüm!) De ki: (Eğer kulluk ve) duânız olmasa, Rabbim size ne diye değer versin?!.. (Furkân, 77)

Selamun aleykum canlarım, yeni haftamız hayırlı bereketli olsun.

Bir yanınız Doğu’lu olunca, bulgurlu tarifler ve bulgurlu köfteler vazgeçilmezleriniz arasında yer alıyor. Her sebze ve bakliyatla buluşturarak, hiç et kullanmadan harika yemekler yapabilirsiniz. Ben bu kez tavuk eti kullanmayı tercih ettim.  o kadar lezzetli ve özel bir yemek ki, yanına başka bir yemeğe gerek kalmadan sadece yoğurt ve turşu ile ikram edebilirsiniz. Hemen yapımına geçelim.

yahni2

BULGUR KÖFTELİ, ARPACIK SOĞANLI, TAVUKLU YAHNİ

Köftesi için

  • 1 su bardağı ince bulgur (simit, esmer değil, sarı bulgur olacak)
  • 1.5 su bardağı ılık su (ıslatmak için)
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla un
  • Tuz

Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 20 adet arpacık soğanı
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 yemek kaşığı salça (Domates biber karışık)
  • 5 bardak su
  • Tuz
  • Arzuya göre: 1 küçük kase haşlanmış nohut.

Üzeri için: 1 yemek kaşığı tereyağıyahni

Tavuk Yahnisi Nasıl Yapılır?

  • Önce köfteleri hazırlayın.
  • Bulguru yoğurma kabına alın. Ilık suyu döküp karıştırın. Üzerini örtüp şişene kadar yaklaşık 1 saat bekletin bekleme süresi sonunda tuzu ve unu ekleyip karıştırın. Azar azar su ilavesiyle 10 dakika kadar yoğurun.
  • Kıvamının olup olmadığını anlamak için bir parça alıp avucunuzun içinde yuvarlayın. Rahat yuvarlanıyorsa kıvamı olmuş demektir. Bütün hamuru küçük köfteler halinde hazırlayın. Üzerini örtüp bir kenarda bekletin.
  • Diğer tarafta arpacık soğanları soyup tencereye alın zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte karıştırarak soğanları soteleyin kuşbaşı şeklinde doğranmış tavuk etlerini ilave edin.
  • Etler hafif pembeleşince salçayı ekleyin.  Sıcak suyu ilave edip kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin hazırladığınız köfteleri ilave edin arzuya göre bu esnada nohudu da ekleyin. Yeniden kapağını kapatıp 10 dakika daha pişirin.
  • Köftelerin pişip pişmediğini anlamak için bir tane alıp yeyin. Hamur kıvamında değilse yani dişinize yapışmıyorsa pişmiş demektir. Suyu az gelirse biraz sıcak su ilave edebilirsiniz.
  • Diğer tarafta tavaya tereyağını alıp eritin 1 tatlı kaşığı nane ilave edin nanenin rengi çıkana kadar kızartın naneli yağı yemeğin üzerine gezdirin servis esnasında tabakların üzerine gezdirebilirsiniz.
  • Afiyet şifa olsun.

1223

KARACA

Bu nefis yemeğimizi Karaca Bio Granit Tencere serisine ait karnıyarık tenceresinde yaptım. Bu tencerelerde metal kaşık ve çatal kullanmanız mümkün. Çünkü tencerenin iç yüzeyi granit kaplama. Fakat ben alışkanlıklarımı terk edemediğim için tahta kaşık kullandım. Özellikle et ve tavuk kavurma aşamasında dip tutmuyor. Kolay yanmıyor ve yemekler uzun süre sıcak kalıyor. Bütün Karaca ürünlerine Karaca Shop‘tan inceleyebilirsiniz.

Bir Cevap Yazın

Bir Yorum Bırakın :)

  1. Diğdem says:

    Selamun Aleyküm Cahide ablacım senin bu tarifini resmi ile beraber yemekgurmesi.com diye bir site kullanıyor. Ben herhangi bir yerde senin sitenden alındığına dair bir yazı görmedim. Seni haberdar edeyim dedim.

  2. Cahide abla bu yemeği kuşbaşı et ile aynı şekilde yapmak ležetli olur mu

  3. Slmaleykum sitenizi bir arkadasimin tavsiyesiyle kesfettim cok güzel emeginize saglik cok katkısı oldu bana tarifleriniz cok güzel ve aciklamasida cok anlaşılır olmuş

  4. Sa bu ölçülerle kaç tabak çıkar acaba

  5. Denedim ilk iftar sofrası için. Çok güzel oldu.tarif için teşekkürler. Ayrıca Arpacık soğanım yoktu onun yerine sarımsak koydum.

  6. Çok severim bulgur köfteli yemekleri. Hem lezzetli, hem bereketli hem de ekonomik olur. Ellerinize sağlık…

  7. Azerbaycanda yawamisiz Cahide xanim?

  8. Salamun aleykum men Aynur .Cahide abla,olkemizde yawamisiz?dunen sualimi gondermiwdim silmisiz niye?

    1. Yorumunu silmedim Aynur. Yeni fırsat bulup okuyorum yorumları. Hayır Azerbaycan’da hiç yaşamadım kardeşim.

      1. Bir refiqem(arkadawim)olkemizde de bir muddet yawadiginizi demiwdi men de goresen kimlese sehv salib salmir deye ozunuzden soruwmaq istedim.Sizi tanimasam da cox sevirem emeyinizi halal edin.

        1. Azerbaycan’ı görmek isterdim kardeşim. İnşaAllah bir gün o da nasib olur. Hakkım varsa helal olsun canım…

  9. Nupelda says:

    Ellerine sağlık ablacım 🙂 Çok lezzetli görünüyor.

    1. Nupeldecim nasılsın kardeşim?

    2. Nupeldacim nasılsın kardeşim?

  10. ………….

    1. Canım Ebru’m mesajını aldım. İlgilenmem, aramam gereken onlarca insanın ağırlığını omuzlarımda hissediyorum…İnşaAllah bir gün arayabilirim canım.

      1. Canim bacım ben sadece tlfnunu değiştiğin için numarani alabilmek için ara dedim yoksa yogunlugunun farkındayım.ALLAH kolaylık versin ben kendi yoğunluğundan dolayı sayfana yazamasamda her gün sesiz sesiz takip ediyorum seni:) ALLAH’a emanet ol

        1. Canım Ebrum, ilk fırsatta arayacağım inşaAllah. Çoğunlukla eşim evde olunca ve telefonu kulağıma tutup konuşamadığım için çok yalnız bir ortam oluşturmam lazım. Bu yüzden telefonla konuşmak benim için hayli zor oluyor.

  11. Zahide* says:

    Bu yemek, bayıldığım, bu sitede yeni keşfettiğim kurşun aşının tavuklusu. Her gelene yapıyorum, onlar da çok beğeniyor, tarif alıyorlar. Annem bile. Eminim bu da güzeldir. Bence sarımsak da olmalı.

  12. Hayirli sksamlar cahide hanim tekrar sitenize merhabalar uzun bir hastane donemi bitti cok sukur arayanda aramayandanda allah razi olsun insan boyle durumlarda biliyor dostunu dusmanini yatarken herkese haber verdim allah eksik etmesin annecigim oldu yalniz kaldim derken yanilmisim cahide hanimda aramasada mesaj ceker diye umut etmistim illaki tanidik olmak gerekiyor galiba herkesin cani saolsun bu yemegi etli olarak yaptim tavuklusunu bilmiyorum deneyecegim ama etli cok lexzetli oldugu garanti ayaga kalkar kalkaz deneyecegim herkede saglikli gunler dilerim hatirlayan gecmis olsun diyen herkesten allah raxi olsun umduklatimdan ummadiklarim aradi tesekkur ederim

    1. Gecmiş olsun Şevval hanım ben de siteye hergün bakıyorum ama yorum bırakmıyorum pek. Şimdi Tesadüfen gördüm . Rahatsızlığınız şifa bulmuştur inşallah geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin . Fark edilmemiştir. Selamlar

      1. Tesekkur ederim hanimefendi bugune sukur platinlerim degisti uc tane daha eklendi cok zor ve sancili aylar gecirdim agrilarim hala var hele bu aralar cogaldi su an kurabiye yada borek satamiyorum gidemiyorum biraz daha iyileseyim insallah saygilarimi sunuyorum allah sizinde hatirinizi saysin sizi hatirlayan dostlariniz olsun

  13. Mehtapabla says:

    Aleyküm selam canım bende çok seviyorum bulgurlu tarifleri hem lezzetli hem besleyici
    Birde hangi çeşit olursa olsun senin gibi bende tencerede demir kaşık kullanmayı sevmiyorum mutlaka tahta kaşık kullanıyorum

  14. Eline sağlık canım küçükken hiç sebzeyi sade yediğimi hatırlamıyorum hep bulgurlu bir köfte vardı içinde…

  15. Ellerine saglik ablam.. Yemek harika gorunuyor.

  16. Ellerine sağlık olsun Cahide abla.

  17. Ellerine sağlık ablacigim.aAdanalı komşumuz çok yapar bu yemeği içine kuru domates ve patlıcan da ekler.
    Karaca’nın tavasini aldım bazlama da kullanmak için,5 yıl garantili dediler.gercekten de demirdokum gibi çok kullanışlı☆★☆ bende elde yikama ve tahtakasiktan vazgecemiyorum;)))

  18. Abla bende almak istiyordum ama bu tencereden kararsız kaldım saglık icin tehlikesi var mı biliyor musunuz

Like
Close
Tarif Üstü Muhabbet | Cahide Sultan
Close
%d blogcu bunu beğendi: