Doğal Güneş Kremi

Boşnak Böreği Tarifi

(Resûlüm!) De ki: “Şüphesiz Rabbim rızkı, dilediğine genişletir, (dilediğine) daraltır. Fakat insanların çoğu bilmezler.”
(34/Sebe’, 36)
Sizden gelen tariflerle inanılmaz mutlu oluyorum. Bu o kadar güzel bir duygu ki,  her tarif yollayan bu sayfada bir iz, bir imza  bırakıyor. Bugünün izi veya imzası değerli kardeşimiz Melahat ve arkadaşı Nihada’dan…
Boşnak böregi
Gerekli malzemeler:
1 kg un,su ve tuz. bu ölcüden 2 tepsi cikiyor.
Baslamadan önce besmele cekelim unun 3de birini bir kaba bosaltip biraz suyla yoguralim tuz ekleyelim ve hamurumuzun kivamini ayarlayana kadar un ve su ilave ederek yoguralim hamur yumusak fakat civik olmayacak hamur ele yapismayacak oluncaya kadar yoguralim önemli olan hamuru güzel yogurmak hamuru ne kadar yogurursak okadar iyi olur.

Hamuru bezelere ayirip  sivi yagla yaglayip bekletiyoruz.sonra acmaya basliyoruz.elimizle acarak istedigimiz icten kenarlara koyup böregi doluyoruz rulo seklinde tepsimize doluyoruz böyle hamurlar bitene kadar devam ediyoruz.bittikten sonra üzerini cok az yaglayip firina veriyoruz pisirdikten sonra firin dan alip sicakken üzerine biraz krema döküyoruz üzeri yumsuyor fazla dökmüyoruz.
İnsallah anlatabilmisimdir anlatimda hatam olduysa affola. bu tarif benim cok degerli bosnak arkadasim Nihada’min
*****************
Sevgili Melahat’a ve arkadaşı Nihada’ya çok teşekkür ederim.
Ben bu tarifi çarşaf böreğine çok benzettim. Hatırlarsanız Ebru çarşaf böreğini çok ayrıntılı olarak anlatmıştı. Bakmak isteyenler BURAYA bakabilirler.

Bir Cevap Yazın

Bir Yorum Bırakın :)

  1. Boşnak değilim.. ama; Eniştem Boşnak
    Onlar çarşaf da yapmıyorlar. Yufkayı sofra da açarlar içini yufka üzerine dokunce elleriyle sekillendirip tepsiye koyarlar.
    Ama yine böyle kol böreği gibi olmaz..
    Ama aa yemeye doyamassiniz. Çok güzel oluyo.
    Boşnak böreği olarak çıkınca karşıma açıkçası garipsedim bu böreği

  2. KEVSER YUMRUKAYA says:

    Maslansa kesinlikle içinde malzeme olmaz maslansa yufkaları açıp büyük karelere kesip rastgele tepsiye atılır bütün bezeler yapıldıktan sonra etrafı toplanır ters çevrilip elinizle tepsiye yayılır üzerine yoğurt durulur çatalla şekil verilir

  3. instagramda ” bosnakboregim ” sayfasını takıp edip sipariş verebilirsiniz. Sevgiler
    ürünlerimiz:
    boşnak mantısı ve böreği
    isli kuru et ve sucuk
    soka
    vegeta
    bosna eriği marmeladı ve pekmezi

Like
Close
Tarif Üstü Muhabbet | Cahide Sultan
Close
%d blogcu bunu beğendi: