Doğal Güneş Kremi

Yeşil Fasulye Salatası

Allah, O gerçek İlâh’tır ki kendisinden başka hiçbir ilâh yoktur; gelmesinde şüphe olmayan kıyâmet gününde sizi mutlaka toplayacaktır. Allah’dan daha doğru sözlü kim vardır?
(4/Nisâ, 87)

Değerli kardeşim Elif Zeynep, uzun zaman önce vermişti bu salata tarifini. Fasulye zamanı da geçti geçecek. Geçmeden yapayım istedim. Başta haşlanmış fasulye nasıl olur diye bir ön yargım vardı. Fakat o kadar hafif ve lezzetli bir tarif çıktı ki ortaya, çocuklar bile bayıldılar. Allah razı olsun Elifim, sen bu tarifi vermesen hayatta bunu yapmazdım sanırım. Salatamızı yapması da çok kolay. Yalnız ben fazlalık olarak fasulyeleri az yağda soteledim. Diyet yapanlar bu salatayı kaçırmasın, ekmek yemeden bile tok tutuyor.

Malzemeler

  • 300 gr. Taze körpe fasulye
  • 2 su bardağı yoğurt (ben 6-7 yemek kaşığı süzme yoğurt kullandım)
  • 3 diş sarımsak
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı

Fasulye salatası nasıl Yapılır?

  • Fasulyeleri haşlayıp süzün.( Ben hafif diri seviyorum, siz istediğiniz ayarda haşlayın)
  • Zeytinyağında 3-4 dakika kadar soteleyin. (soteleme yapmasanızda olur.
  • Ilınınca sarımsaklı yoğurda katıp karıştırın.
  • Servis ederken, üzerine azıcık zeytinyağı gezdirin.

Bir Cevap Yazın

Bir Yorum Bırakın :)

  1. süper yemekler yazılarda da takılı kaldım hepiniz ne kadar samimisnz bende varım bu güzel dostlukda ALLAHA EMANET OLUN KARDEŞLERİM…

  2. Herkese hayırlı bir akşam diliyorum
    Cahideciğim bu tarifi dün denedim ve bu kadar kolay malzemeden böyle bir lezzetin oluşmasına sevindim
    Elif kardeşimize tarif için teşekkür ediyorum.

  3. fasulyeyi herkes cok sever ama yapilacak cesitler kisitli, bir patlican, patates gibi degil… salata olayi cok guzel. ben de farkli bir turunu yapiyorum insAllah paylasayim, herkesler bu guzel tatlar bilsin,denesin..

  4. ” Sevgili Kadriye ve Asude kardeşlerim, fsh hormonunuzun yüksek olduğundan bahsetmişsiniz, belki yardımın dokunur diye sizinle birkaç bildiğim ve yaşadığım şeyi paylaşmak istedim.Siz de biliyorsunuzdur, fsh’ı normalde düşürmek için herhangi bir ilaç yok , maalesef düşmez der doktorlar, ben de aynı durumu yaşayanlardanım, benimki çok yüksek olmasa da sınırın üstünde 10lu rakamlardaydı ve her ay da gittikçe yükseliyordu değerler, çocuk için önce klomenle başladık, ardından çatlatma iğneleri, ardından aşılama derken bunun ne kadar yıpratıcı bir süreç olduğundan bahsetmeme gerek yok herhalde.

    Benim fsh hormonum bu ay düşmüş ve bu bilen için ne kadar güzel,sevindirici bir haberdir tahmin edersiniz,bu süreçte kendimde ciddi ciddi farkettiğim tek değişiklik şuydu sevgili kardeşlerim, ben bollll bol incir yedim, kurusu tazesi, gece dündüz,yani canım öyle bir incir istiyordu ki anlatamam.Ben bunda incirin bir etkisi olduğuna inanıyorum açıkçası, düşmez denen değerler Rabbim isteyince düşer elbet, bana inatla tüp bebek diyorlar ama ben de inatla ‘hayır benim normal yollardan bebeğim olacak’ diyorum, Rabbim nasip edecek buna inanıyorum.Malum bu kürlerin birinde de yine incir var biliyorsunuz, incir zaten yumurtalara en iyi gelen meyvelerden biriymiş.

    Bir de behsetmişsiniz aslında bitkiler var, hayıt ve aslan pençesi, doğrusu ben balla karıştırılmışını aldım bu bitkilerin ama kokusundan öyle midem bulandı ki, bir tatlı kaşığını yutmak zul geldi bana, ama bizzat bunları çayını yapıp içerek hamile kaldığını bildiğim kişiler de var, hikayelerini okuduklarım da…Fsh’ı 40larda olan 40lı yaşlarını yaşayıp da bu çayları içip de hamile kalan var mesela, yani olmaz demeyin, eğer nasibimizde ana-baba olmak varsa bu mutlaka olacak, ama inşaAllah normal yollarla olur,hayırlısıyla olur.Pko’lu olup da hamile kalanlar da var yine bu bitkilerin çaylarıyla ama hiçbir bitkiyi olduğu gibi bunu da abartmamak lazım. Ben bitkileri değil ama inciri bu kez daha bilinçli bir şekilde tüketmeye devam edeceğim…Bakalım ne olacak?

    Cahidemin incir uyutmasını da ayrıca yapabiliriz, incir tüketimine farklılık getirmek için mesela…doğrusu ben söylediğim şeyleri uygulayacağım inşaAllah…Ha tabii bir de hiç düşünmemeye çalışmak lazım ki bunu kolay kolay başaramıyor insan…Dilerim yardımım dokunmuştur, inanarak yiyin incirleri, hamd ederek…afiyet,şifa olur inşaAllah…en önemli şeyi unutuyordum, ben ilaç kullanmıyorum, hormon ilaçları bizi alt üst ediyor, doktorum da aynı şeyi söyledi,bir çok yerde ilaç yüklemesi yapıyorlar ben karşıyım dedi, ben de zaten istemediğimi belirttim, herşeyi kendi haline bıraktım, Rabbim herşeyin en iyisini ve doğrusunu bilendir,doğru zamanı da o biliyor mutlaka…

    Rabbim yar ve yardımcınız olsun, gerçekten dualarımdasınız, Allah’ım en yakın hayırlı zamanda bütüüüüünnn anne olmak isteyen kardeşlerimize hayırlı ve sağlıklı evlatlar nasip etsin inşaAllah…”

  5. biz fasulyenin kurusuyla da yaparız bunu.çok ta güzel olur.

  6. elif zeynep abdullah says:

    ellerine sağlık ablam, ben de bu tarifin nesi eksi diyordum, şu soteleme fikri çok yerinde diğer kısımlara katılıyorum, ben de diri ve yoğurdu süzerek yaptım geçen gün yine. arada çırtma fasulye, zeytinyağı yemeği, soğanlı, yumurtalı kavurmasını yaparız, bir de turşusunu kavurmuşlardı iki yerde yemiştim, beğenmiştim geçen gün de marullu salatasını yaptım, fırsat bulunca yola düşer artık kendiliğinden:)
    çıtır kaselerinde pek güzelmiş, yoğunluktan bakamadım, ben de benzer şekilde ama kat değil, kenarlarını ve kulpunu örgüden yapmaya çalışmıştım tariften, içine dilimlenmiş elma üzüm incir, armut var mıydı hatırlamıyorum, kepek unu yoktu, üzerine marmelat , reçel soğuyunca pudra şekeri, tarifi aramaya başladım aklımda, elim de üşenmez arar sen istersen:)

    gülay kardeşim daha bu sabah gördüm, ancak mail gönderebildim,mazeretimi de anlattım!

    ablacığım bir sorum var, müsadenle, çanakkalede annem , yaparken soramadım , kavanoza dooldurdum , dolapta değil, bir baktım reçelim çok katı, bir çaresi var mı açmanın, yoksa mermere koyup, kesip şeker yapıcam, o derece yani, tam karşıma taşınan diyarbakırlı komşuma bebek görmeye gitmiştim, mutfakta senin siteni anlatırken kayna,, kayna arada baktım ama sohbet koyulaşınca……………, giderken lohusa şerbeti yerine, hibisküs şerbeti götürdüm, içinde daha neler var 3-4 gündür pek beğenildi, sübye bu kadar beğenilmemişti açıkçası, aynı şerbetten şekerini koymadan gıda boyamı çıkardım, biraz da adaçayı ve funda ilavesiyle, fazla kaynatmadan çıkardım onları hibisküs reçeli anlayacağın, aslında taze çiçekten reçel yapmaya çalışıyorum ama bulamadım, artık çarşıya ilk gidenle aldırırım inşaAllah. annemin bahsettiği erguvan, ayrıca osmanlıda yapılan fulya, karabaş otu, gelincik, daha nice çiçek reçelleri.

    akşam dökülüyordum, sabah her tarafım ağrıyor, gece uykusuzluk, çocuklara bakacak gönüllü bulabilirsem, teyze ya da dede dün suda oynarken üşüttü biraz oğlum , çatıda kalan halılar beni bekliyor ıslak sabunlu, beyaz olanı çamaşır sulu, sonra cam kapı, mutfak hadi bana kolay gelsin.

    1. Elifim bende merak ettim seni gülüm. Çok geçmiş olsun. Allah şifalar versin. Islak kurabiyeni tekrar denemedim. Ne zaman yaparım bilemiyorum..:(
      Hibiskus şerbeti merak ettiklerimden. Katılaşmış reçelin için, tatlı şerbeti gibi bir şerbet hazırlaman lazım. Reçeli cıvık şerbete ekleyip yeniden kaynat. Kendine dikkat et canım benim. Allah dert keder vermesin

      1. elif zeynep abdullah says:

        amin, sağol ablam, oğlum rahatsız yine, yanımda suyla oynarken üşüttü yine, hassas yapısı onun, benim ki hamlıktan şimdi çıkıyorum kalanları yıkamaya, çocuklara boya kalemi alayım dedim rahat durmadılar teyzesinde , reçeli gece dediğin gibi yaparım uyuyup kalmazsam, halılardan sonra cam kapı , kanepe, mutfak, bayrama ancak bitiririm, boya badana yaza artık.

        1. sevdenur says:

          Geçmiş olsun ablam rabbimiz yardımcın olsun 🙂
          Tarifin çok nefis duruyo lakin bizim buralarda yeşil fasülye kalmadı ya ablam 🙁 bende yeni tariflerini bekliyorum canım,Allah’a emanetsin kolay gelsin tekrar 🙂

          1. elif zeynep abdullah says:

            amin, canım .Allah celle celaluhu razı olsun. nerede oturuyorsun, yurtdışında mı yoksa.

            1. sevdenur says:

              yok canım şükür memleketimizdeyim nevşehir’deyim ablacım lakin fasulye bulmak zorlaştı artık burda aradığın gibisini nerdeee Allaha emanetsin 🙂 kış geliyooo 🙁

  7. meralmuhammed says:

    Yaptim ablacigim yaptim eşim şifresini hatirladi artik bu mail adresini kullanabilecegm ayy benimle goruşmek istemene oyle sevindim ki telefonda internet paketim bitmedgi surece hep yanindaym ablam opuyorum o miss ellerinden (benden büyük oldugun icin degil cok sevdigimden yanlis anlama)

    1. Ayy avatarını seveyim ben senin 🙂 Böyle sayfamız daha renkli oldu sanki 😉

  8. Selamün aleyküm ablacığım salatanız süper oldu herkeze tavsiye ederim allaha emanet olun selamlar

Like
Close
Tarif Üstü Muhabbet | Cahide Sultan
Close
%d blogcu bunu beğendi: