kokoshabla deodorant

Abdullah İbni Abbas  radıyallahu anhümâ’dan nakledildiğine göre şöyle demiştir: Bir gün Hz. Peygamber’in terkisinde bulunuyordum. Bana:

“Yavrucuğum, sana bazı kaideler öğreteyim” dedi ve şöyle buyurdu:

“Allah’ın buyruklarını gözet ki, Allah da seni gözetip korusun. Allah’ın (rızâsını) her işte önde tut, Allah’ı önünde bulursun. Bir şey isteyeceksen Allah’tan iste. Yardım dileyeceksen, Allah’tan dile! Ve bil ki, bütün bir ümmet toplanıp sana fayda temin etmeye çalışsalar, ancak Allah’ın senin için takdir ettiği faydayı temin edebilirler. Yine eğer bütün ümmet, sana zarar vermeye kalksalar, ancak Allah’ın senin hakkında takdir ettiği zararı verebilirler. Çünkü artık kaderi yazan kalem yazmaz olmuş, yazıları değişmeyecek şekilde kesinleşmiştir.” ( Tirmizî, Kıyâmet 59)


Es-selamu aleykum ve rahmetullahi ve berekatuhu

Sıcacık bir pazar gününden hepinize selamlar, sevgiler.

Yakın zamanda Hollanda’dan Emine kardeşimiz bizimle bir sıkıntısını paylaşmıştı hatırlarsanız. Hani doğuma gidecekti ve doktorlar bebeğin en çok bir ay yaşayabileceğini, çok sorunlu olduğunu söylemişlerdi.

Emine kardeşimiz doğum yapmış,bir kız evladı olmuş ve üç gün sonra evladını kaybetmiş. İnna lillahi ve inna ileyhi raciun

Rabbimiz hakkımızda neyi hayır, neyi şer kılmış bilemiyoruz. İnşaallah Eminenin çok daha hayırlı, sağlıklı, yüz akı olacak evlatları olur. Bu acısını hayırlı bir şekilde unutur. (amin)

Ayrıca eşiyle sorunları olan Saliha kardeşimiz de en son anne ve babasının yanındaydı. Sanırım boşanma kararı almışlar. Haklarına hayırlısı olsun inşaALLAH.


Aramıza sonradan katıldığı halde, hep bizimleymiş gibi hissettiğim Elifciğime ait bir tariften esinlenerek yaptığım nefis bir yemek.  Ben içine brokoli koydum ve gerçekten çok yakıştı.

Beşamel sosa gelince, bu sosta da Ebru’cuğumun tüyolarını kullandım. Ebru’nun annesi beşamel sosa soğan doğrar, adına da “sütlü sos” dermiş. Ağzımız nasılda alışmış yabancı kelimelere…

Soğan bu sosun içine bu kadar mı yakışır? Bir daha soğansız sütlü sos yapmam inşaALLAH 🙂

Elifim ve Ebrum, ALLAH sizlerden de, bildiklerini benden esirgemeyip öğreten bütün kardeşlerimden de razı olsun…

SÜTLÜ SOSLU FIRINDA TAVUK

Malzemeler

  • 1 küçük brokoli
  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber, çok az kimyon ve yenibahar
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı

Beşamel sos için

  • 1 adet soğan
  • 2 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1.5 yemek kaşığı un
  • Biraz karabiber ve tuz

Üzeri için: Kaşar peyniri

Hazırlanışı

  • Brokoliyi çiçekler halinde elinizle bölün.
  • Patates, havuç ve tavuk etlerini küp küp doğrayın.
  • Soğanı söğüşleme doğrayın. Sarmısağı soyup 4 e bölün.
  • Tuz ve baharatlar ve yağı ekleyip elinizle harmanlayın.
  • Fırın tepsisine  yayın. Sadece 3-4 yemek kaşığı kadar su ekleyin.
  • Üzerini aliminyum folyoyla kapatıp 280 derecelik fırında 30-35 dakika kadar pişirin.
  • Üzerini açıp 10 dakika kadar üzerinin kızarmasını sağlayın.
  • Diğer tarafta soğanı tavaya rendeleyin. Tereyağıyla hafif pembeleştirin.
  • Unu ekleyip 5 dakika kadar kavurun. Süt, tuz ve karabiberi ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
  • Koyu olursa biraz daha süt ekleyin.
  • Sosu yemeğin üzerine dökün. Biraz kaşar peyniri de serpiştirin.
  • Üzeri kızarana kadar fırında tutun.
  • Fırından aldıktan sonra tercihen pilav ve ayran veya komposto eşliğinde servis edin.

BU DA AYŞEGÜL’DEN PEPE BEBEK:)

Sevgili Ayşegül bize daha önce bahsettiği pepe bebeğin resimlerini göndermiş. Ben bu pepeye karşıyım ve çocukların seyretmesini istemiyorum ama, bu bebeği çok merak eden olmuştu. Kardeşimizde bir sürü emek vermiş, gösterelim istedim. (Bu açıklamayı yapıyorum ki başımı ağrıtmayasınız diye:)

Ellerine sağlık canım. Tatlı oğlun güle güle kullansın inşaALLAH.

Bir Cevap Yazın

Bir Yorum Bırakın :)

  1. Tarifinizi denedim, lezzeti harika oldu. Zaten oldum olası brokoliye beşamel sosu çok yakıştırırım. Baharatları yemeğe çok güzel bir tat verdi. Soğanlı beşameli ilk defa denedim, enfes oldu. Tek sorunum yemeğin kenarlarının yanması ve borsamın kararması oldu. Acaba fırın ısısını (280 derece) yanlış vermiş olabilir misiniz? Ellerinize sağlık.

Like
Close
Tarif Üstü Muhabbet | Cahide Sultan
Close
%d blogcu bunu beğendi: