Doğal Güneş Kremi

TARÇINLI KURABİYE

Allah’ın öyle kulları vardır ki; daha önce azabından korkarak günah işlemezlerken, şimdi O’nun cömertliğinden utanarak günahı terk etmişlerdir.

Zunnun-i Mısri

Miss gibi tarçın kokan bu kurabiye çay saatleri için ideal bir tarif.

Malzemeler

  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 125 gr. tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı nişasta
  • 3 su bardağından biraz fazla un
  • yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Üzeri için

Bir yemek kaşığı pudra şekeri,1 yemek kaşığı toz tarçın

Tarçınlı kurabiyenin yapılışı

  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Şeker ve tarçını bir kapta karıştırın.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın,şekerli tarçın karışımına bulayın.
  • Bir tepsiye dizip 160 derecelik fırında içi hamur kalmayıncaya kadar pişirin.
  • Kurabiye tarifleri

CAHİDE

Bir Cevap Yazın

Bir Yorum Bırakın :)

  1. Kadriye says:

    Mukemmel cok buyuk takipcinizim

  2. Süperrr muhakkak deneyin….

  3. Yıldız says:

    Cahide abla tarifi evde 2 kişi olduğumuz için yarım ölçüyle yaptım süper oldu, pişerken fırından tüm evi saran tarçın kokusu nu anlatmaya kelimeler kifayetsiz kalır. Vesile olduğun için emeğine sağlık,yüreğine sağlık selametle….

  4. Ben simdi yaptim firinda pisiyor . Kendi tarifimden farkli biraz ama denemkte yarar var bakalım begeneceklermi guzel olursa yorumumda belirticm teskl saygilr

  5. Yumurta girmiyor mu

  6. Cahide ablacim burdaki hangi nisasta birde bugday nisastasi ve misir nisastasi arasinda lezzet farki oluyormu olmuyorsa aralarindaki farki bir turlu cozemedim burda sadece misir nisastasi bulabiliyorum bugday nisastasi yazan tariflerede misir koysam olurmu eger koyabiliyorsam olcu degisikligine gitmelimiyim yoksa aynisinimi koymaliyim Allaha emanet ol yardimlarin icin cok tesekkur ederim:))

    1. Buğday nişastası yazan tariflerde eğer bulamıyorsa mısır da kullanabilirsin canım.

  7. Ben aslinda degisik modelli pogacanin tarifine yazmistim yorumumu ama nedense yanlislikla kurabiye sitesine eklendi:-(

  8. Harika görünüyor ama tarif nerede?

  9. ben kurabiye yapmayı pek beceremem ama tarifinizi yazdım insallah güzel yapabilirim

  10. internetteki tariflere genelde “bakarim” pek yapmam, ama canim kac gundur sicak kurabiye istiyordu, ama evde un yoktu, onun otesinde ben de evde pek yoktum, neyse is bugune kaldi, ve sonuc hakkaten sahane!
    Darisi diger tariflerin basina:)

    tabi sahane olmasi pek de iyi bi sey degil, cunku oyle cok yemisim ki sicak sicak, midem eksiyor simdi! Cahide Abla kac kilosun sen?? aklima takildi simdi bu!:) Seni zayifcak hayal ediyordum hep ama yaptigin seyler hep boyle lezzetliyse yemek yeme oranini arttirmali bu! (tabi herkesi kendim gibi iradesiz saniyor da olabilirim!)

  11. Tarçın kokusu dahi beni öyle çok mutlu ediyor ki.Ellerine sağlık canımcığım.Bir ara olayı abartıp kızımın adını Tarçın koymayı düşündüm,şaka gibi değil mi:D (Bkz:Mutfağın Yan Etkileri)
    Öpüyorum,aşure günümüz kutlu olsun ablam.Selametle

  12. Great photos! That looks absolutely delicious and yummy!

  13. SEVKIYE says:

    SA, Merak ediyorum yoğurt kurabiyeleri yumuşak yapmıyor mu ? Ben ekseri gevrek, kıyır kıyır kurabiyeleri daha çok seviyorum. Tarifiniz güzel de yoğurttan dolayı biraz çekiniyorum ya yumuşak olursa diye.

    1. Sevkiyecim bilakis yoğurt gevrek yapıyor.Süt yumuşatır.Yoğurt konmayan kurabiyeler ağır yağlı ve bereketsiz oluyor.Bu yüzden ben genelde yoğurt eklerim.kesinlikle gevrek oluyor.tavsiyemdir.Un kurabiyeside çok güzeldi.Onda yoğurt yok.Muhabbetle

  14. cahidecim ellerine sağlık mis gibi tarçın kokusu bu havada çok iyi gider…

Like
Close
Tarif Üstü Muhabbet | Cahide Sultan
Close
%d blogcu bunu beğendi: