Doğal Güneş Kremi

El yapımı oyuncak bebek

bebeğim 2

Biliyorum çok rüküş oldu 🙂

Ama biz onu çok sevdik.Örgü krizlerimin bir tezahürü olarak ortaya çıktı Elif bebek.Örerken dünyaları unutuyorsunuz inanın.Hani cimcime bebeğimiz vardı ya,Elif bebek ona kardeş olsun diye örüldü.Gerçi planladığımdan daha büyük oldu.Süsledik,taktık takıştırdık.Fakat dikkatinizi çekerim çok edepliyiz 🙂 Bebeğimize bile açık saçık giydirmedik 😉

bebeğim

Arkadaşlar bebek için bir çile Nakonun BONBON markalı ipinden kullandım.4.5 numara kalın tığ kullandım.Bebeğe tepe kısmından başladım ayağa kadar bütün olarak çıkardım.

Sadece patiğin alt kısmı ve kollarını ayrı ördüm.Saçlarını simli şal ipleriyle yaptım.Yarım çile fazlasıyla yetiyor.şemalara sayılara takılmadan örgü örmenin bir dezavantajı var ki; net bir anlatım yapamıyorsunuz.Bir daha ki bebeği ayrıntılı anlatmak istiyorum.Bakalım yapabilecek miyim?…

Diğer örgü bebeklere BURADAN bakabilirsiniz…

CAHİDE

Bir Cevap Yazın

Bir Yorum Bırakın :)

  1. bana göre çok şeyler çıkmadı

  2. ben annemden istedim ama ama annem yapmadııııııııııııı

  3. sahra nur says:

    çok güzel ama anlatımlı değil öğretmenim diyor anlatımlıya girin çıkar ama çıkmıyor

    1. Keşke belli bir ölçüsü, sayısı olsaydıda verseydim canım. Ama bunlar hep göz kararı 🙁

  4. Anlayamazsin says:

    selamun aleykum:)

    bayiliyorum boyle orgu bebeklere,cok seker olmus Cahide ablam.ellerine saglik.kuzun nasil sevinmistir ALLAH bilir:)rahmana emanet olun,sevgi ve saygilar.

  5. Cahide ellerine sağlık çok şirin olmuş. hele elbiseye ayrıca bayıldım. el emeği ne kadar değerli öyle değil mi? oğlum ördüğüm oyuncakla oynadıkça inan daha çok seviniyorum onun için birşeyler yapabildim diye. sevgiyle kal. anlatımını da ilerki zamanlarda bekliyorum 🙂

  6. Ablacığım Elif bebek pek şirin olmuş. Özellikle saçlarına bayıldım =) Geçenlerde Hilal Ablam da Calilou örmüştü. El örgüsü bebekler gerçekten çok şirin oluyorlar.

    Haftasonu arkadaşlarım geldi. Menüde senin karamelli pastan da vardı. O kadar hazırlığın içinde herkes onu sordu ay ne güzel olmuş nasıl yaptın diye =) Bir farkla olmuştu benimki. Üstünde şanti olmadığı için karamel sosunun rengi görünmüyordu. Ama tadı iyiydi. Karameli ilk yaparken olmayacak herhalde demiştim ama oldu şükür=)

    Nişastalı kurabiyeyi denemeni kesinlikle tavsiye ederim. Özellikle senin Malatya kurabiyesi sever ikizler beğenecektir kanaatimce.

    Bu arada ben de sana beklediğimiz o belgeleri soracaktım ama iki gündür dışarıda eğitimdeydim; sorma fırsatım olmadı. Bana da hiç bir cevap gelmedi =) Açıkçası hâl böyle olunca insana da iyice kuşku geliyor =)

    1. Haklısın Aslıhan,ama bende şöyle düşündüm;Etinin de hemen belge göndermesi ne kadar güvenilir sence? Efes pilsen’in de helal sertifikası olduğunu biliyor muydun?Kemal Özer’in ilgili yazısı burada. http://www.timeturk.com/tr/makale/kemal-ozer/helal-sertifika-paradoksu.html
      Yani Helal sertifikaları da fos çıkacak gibi 🙁
      Geçen gün benim 3 numara okuldan adını hiç duymadığım bir markanın şeker ambalajını getirmiş.Köşesinde kocaman HELAL yazıyor.Güler misin? Ağlar mısın? Neye nasıl inanacağımızı şaşırdık.

      Eğer diyorum böyle her sertifika isteyene gönderselerdi şimdiye kadar internet sertifika kaynardı.Ülker de görüştüğüm Gıda mühendisi kız,eğer yakında oturuyorsam,gidip tesislerini gezebileceğimi,hammaddeleri gösterebileceğini söyledi.Hani Orhan Çeker hoca,vebali üstleniyorlarsa tüketebilirsiniz demişti ya,ilgili biri olarak o kızın “elbette (vebali) üstleniriz,çünkü kendimizden çok eminiz”demesi,beni rahatlattı.

      Krem şanti ve pudinglerde hayvansal katkı olmadığını,sadece bitkisel kullanıldığını önündeki listeye bakarak söylemiş.
      Hep dediğim gibi aksini iddia etmeye gücüm yok.Elimizde olumsuz yönde kesin bir kanıt ta yok.Hal böyle olunca bu firmanın bazı ürünlerini alıp kullanabilirim diye düşünüyorum.

      Rabbim cümlemizi harama düşmekten muhafaza buyursun…

      1. Aminn. Yazdıklarını okuyunca baya şaşırdım. Efes Pilsen ve helal sertifikası!!! Pes doğrusu. Şu linkini verdiğin yazıyı okudum. İyi ki de vermişsin. Bu konuda bilmediğimiz ne çok şey var… İnsan her gün yeni bir şeyler öğreniyor. Yeni şoklar yaşıyor. Mesela geçenlerde hazır yoğurtlarda jelatin kullanıldığını öğrenmiştim. Dün ise bazı helal sertifikalarının Hanefi mezhebine göre helal olmadığını gıda müh bir arkadaş açıkladı. Senin ufaklığın getirdiği şekerde basan helal logosuna ne demeli? Günahları boyunlarına, belki de doğrudur ama, adı bile duyulmayan ufacık bir firma ciddi yatırımlar yapıp helal sertifikasını nasıl alır acaba diye düşünmekten kendini alamıyor insan. Her gün yeni şoklar, yeni bilgiler 🙁 Allah (cc) sonumuzu hayr etsin. Bu konuda öğrendiğimiz her şeyi birbirimizle paylaşalım ablacım. Tek başımıza bu işin içinden zor çıkarız.

  7. Cok begendim gercekten. Hazir bebekleri gozu gormez insanin boyle bir bebek gorunce. Siz marifetli bayanlar bizim gibileri ozendiriyorsunuz:) Gipta ediyorum elinden is gelen hamarat insanlara. Ellerinize saglik…

  8. gerçekten çok güzel olmuş, ellerinize sağlık

  9. Bu elif bebek senin evdeki büyük cimcimeyi hatırlattı,sağlıkla oynasın inşaallah,sevgilerimle…

  10. ay bayıldım ben bu bebeğe…ellerine sağlık cahidecim…harika olmuş…bendemi örsem ne yapsam vallahi çok hoşuma gitti…

  11. Elif bebek:) Oyy maşallah sana,pek tatlısın.Cahide teyzeciğinin ellerine,gönlüne sağlık.
    Kolyeni yesinler e mi 🙂

Like
Close
Tarif Üstü Muhabbet | Cahide Sultan
Close
%d blogcu bunu beğendi: